Hoofdgerechten

Heerlijke friet met goulash en witloof

Ingrediënten

  • Witloof
  • Knolselderij
  • Knoflookpoeder
  • zout
  • Curry poeder
  • 1 Ui
  • 4 teentjes Knoflook
  • 1 Paprika
  • Champignons
  • Runderstoofvlees
  • 1 blik Gepelde tomaten
  • Mayonaise

Instructies

  • Knolselderij snijden in stukjes en kruiden met de knoflookpoeder, curry poeder en zout. Daarna marineren met olijfolie en bakken in de pan.
  • Voor de goulash de ui, knoflook, paprika en champignons stoven. Het rundvlees even apart bakken en daarna toevoegen aan de gestoofde groente. Blik gepelde tomaten er bij voegen en kruiden naar smaak!
  • Witloof in stukjes snijden, klaarmaken en giet daarna mayonaise er over heen

Kalfslapje met champignons in roomsaus en asperges

Ingrediënten

  • 1 stuk vlees (kalfslapje)
  • 1 doos Champignons
  • Asperges
  • 1 Pakje Room

Instructies

  • Vlees bakken met kruiden naar keuze
  • Champignons bakken en room toevoegen
  • Asperges 3 cm vanaf de onderkant eraf snijden daarna insmeren met olijfolie en grillen in de pan(ongeveer 5 minuten)

Koolhydraatarme prei/broccoli rosti met vis

Koolhydraatarme prei/broccoli rosti met vis
Trefwoord: garnalen, rosti, vispannetje, visschotel, witte vis, zalm

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 prei
  • 3 soorten vis (garnalen, witte vis en zalm)
  • 1 potje Kruidenkaas/boursin
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Zout en peper

Instructies

  • Meng de vis in een pannetje door elkaar en kruid de vis met viskruiden of kruiden naar keuze, voeg daarna de kruidenkaas toe.
  • Broccoli en prei bij elkaar pureren, daarna het ei en de bakpoeder toevoegen. Rondjes er van maken en in de oven bakken tot dat ze bruin zijn.

Koolhydraatarme spaghetti

Ingrediënten

  • 1 pak Zero spaghetti (action) Je kan de zeropasta ook vervangen door courgetti slierten
  • 350 gram Rundergehakt
  • Peper en zout / kruiden naar keuze
  • 1 Courgette
  • 1 Groene Paprika
  • Eventueel nog meer groente na keuze
  • 1 blik Gepelde tomaten
  • 1 zak Geraspte kaas

Instructies

  • Zero pasta goed afspoelen en daarna koken
  • Gehakt bakken met kruiden, voeg daarna alle groentes er aan toe
  • Voeg als laatst de gepelde tomaten toe en breng het op smaak
  • Heerlijk met geraspte kaas er overheen